Wanneer moet ik kinderopvang regelen

Wanneer moet ik kinderopvang regelen? 

Wordt u binnenkort vader of moeder van een kind? Dan weet u inmiddels vast wel dat daar een hoop bij komt kijken. Er moeten veel dingen geregeld worden, waar u van te voren wellicht helemaal niet over na had gedacht. Heeft u bijvoorbeeld al nagedacht over kinderopvang? Dit kunt u namelijk het best op tijd regelen! Lees hier wanneer u uw kinderopvang geregeld moet hebben en waarom.  

 

Wanneer regel ik mijn kinderopvang?  

Het lijkt nu misschien nog ver weg, maar voor u het weet heeft u uw kind voor het eerst in de armen. Als u op dit moment zwanger bent, is het aan te raden om tenminste in de derde of vierde maand van uw zwangerschap op zoek te gaan naar een geschikte kinderopvang. Dit is inderdaad best vroeg. Maar er moeten ook een aantal zaken geregeld worden. Door dit ver van tevoren te doen, heeft u alle tijd en krijgt u ook rust. De keuze voor een goede kinderopvang is erg belangrijk en kost tijd.  

Daarnaast kan een kinderopvang het erg druk hebben of al vol zitten. Sommige kinderdagverblijven werken daarom met een wachtlijst. Het zou natuurlijk zonde zijn als u niet terecht kunt bij de kinderopvang van uw keuze.  

 

Een belangrijke keuze  

De juiste kinderopvang vinden voor uw kind is erg belangrijk. U moet uw kind uiteindelijk comfortabel kunnen achterlaten in de handen van een ander. Hierom raden wij dan ook ten zeerste aan om eerst een rondleiding te doen bij de kinderopvang. Op deze manier kunt u goed de sfeer proeven. U kunt zien hoe de groepen zijn ingedeeld, hoe de kinderopvang eruit ziet en de leidsters ontmoeten. U kunt hen alles vragen tijdens de rondleiding. Zo krijgt u duidelijk of de kinderopvang en de manier van werken bij uw opvoeding past. Het is heel belangrijk om hier een goed gevoel bij te hebben, u moet u kind immers met een gerust hart naar de opvang kunnen brengen.  

De keuze gemaakt?  

Heeft u uw keuze gemaakt? Dan vult u bij de kinderopvang eenmalig een inschrijfformulier in. Hierdoor krijgen zij beschikking tot al uw gegevens. Verder kunt u uw wensen doorgeven qua dagen. De kinderopvang kijkt dan naar de mogelijkheden en neemt contact met u op. Zij adviseren u welke opvang past voor u en de opvang zelf.  

Kort samenvattend kunt u dus het best op tijd beginnen met het zoeken van de juiste kinderopvang. Doe dit tenminste in de derde of vierde maand van de zwangerschap. Eerder kan natuurlijk altijd, maar tot dan heeft u in ieder geval genoeg tijd.  

 

Wanneer kan uw kind naar de kinderopvang naar keuze? 

Normaliter wachten ouders tot het zwangerschapsverlof van de moeder en/of vader voorbij is om hun kind naar de kinderopvang te brengen. Dit is meestal na zo’n 3 maanden en is dus al best vroeg in het leven van uw baby. Daarom is het van belang om een goede connectie met de kinderopvang te hebben om je baby met een gerust hart achter te laten. Voor ouders die hun kind later naar de kinderopvang willen brengen is er ook ruimte. Meld tijdens het aanmelden bij de kinderopvang aan wanneer u uw kind wilt brengen en voor hoelang. Zo kan de kinderopvang kijken of er een plekje aanwezig is. 

Wat voor soorten kinderopvangen zijn er? 

Bij de Flintstones kinderopvang vinden wij het belangrijk dat u altijd op ons kunt rekenen. Daarom bieden wij verschillende soorten opvangen aan. Denk hierbij aan buitenschoolse opvangvoorschoolse opvangvakantieopvang en de normale dagopvang. Bent u op zoek naar een flexibeler opvang? Dan bent u bij de Flintstones kinderopvang aan het juiste adres. Wij beschikken namelijk ook over een flexibele opvang waar u uw kind kan brengen naar uw wens. 

Waarom naar een kinderopvang? 

Een kinderopvang biedt meer dan alleen een opvangplek voor uw kind. Een kinderopvang beschikt namelijk over de ruimte die u kind kan nemen om vriendjes te maken en plezier te beleven. Niet alleen de sociale vaardigheden zullen worden geoptimaliseerd, maar ook leert uw kind veel op persoonlijk vlak. Zo kan uw kind beter zijn gevoel aanvoelen en de gevoelens van anderen. Daarnaast stimuleren wij bij de Flintstones uw kind te schrijven en spelen op een positieve manier. 

Kinderopvang bij de Flintstones Den Haag 

Bij de Flintstones Kinderopvang kunt u uw kinderen met een goed gevoel achterlaten. Wij zijn een erg betrokken, persoonlijke en liefdevolle kinderopvang. Ons doel is dat kinderen zich prettig en thuis voelen en een plek hebben waar ze zich volop kunnen ontwikkelen. Nieuwsgierig? Vraag een rondleiding aan, of schrijf u in!