Activiteiten

Spelenderwijs zichzelf ontwikkelen

Themagericht werken bij De Flintstones kinderopvang

Bij De Flintstones kinderopvang in Den Haag kunnen kinderen spelen, ravotten en ontdekken.

 

Wij hanteren een bepaalde pedagogische visie genaamd ‘volgend werken’. Er zijn meerdere activiteiten op een dag. Waaronder iedere dag een themagerichte activiteit.

Kinderen mogen zelf bepalen aan welke activiteiten zij mee willen doen. Op deze manier leren zij al vroeg om zelf na te denken over bepaalde keuzes. Ook mogen kinderen bij de Flintstones meedenken over hoe en met wat ze willen spelen. Op deze manier wordt u kind spelenderwijs bewust van de interesses. De leidsters zullen de kinderen aansporen en stimuleren om met divers speelgoed en kinderen te spelen.

Themagericht werken

Bij De Flintstones kinderopvang is er iedere dag een vast dagritme. Voor de rust, structuur en veiligheid. Wel bieden wij iedere dag verschillende activiteiten aan.

Deze activiteit is altijd themagericht. Dit zijn creatieve, cognitieve en lichamelijke activiteiten. Wat wij ook erg belangrijk vinden is dat de kinderen iedere dag naar buiten gaan, het liefst meerdere keren. 

Wij gaan iedere dag naar buiten, wanneer het weer het toelaat. Daarnaast is er ook genoeg ruimte voor kinderen om veel te spelen en ontdekken in de speelruimtes, te klauteren en te knutselen. Er worden liedjes aangeleerd en gezongen en de leidsters lezen iedere dag voor of laten de kinderen zelf boekjes lezen.

U kan uw kind vandaag nog inschrijven bij De Flintstones kinderopvang!