Kwaliteitseisen kinderopvang 

Kwaliteitseisen kinderopvang 

Het voldoen aan specifieke kwaliteitseisen bij een kinderopvang is van groot belang. De Flintstones Kinderopvang neemt deze kwaliteitseisen die de rijksoverheid heeft opgesteld dan ook zeer serieus. De veiligheid en zelfontwikkeling van een kind is bij ons dan ook vanzelfsprekend. De eisen die de rijksoverheid heeft opgesteld zijn onderdeel van de wet innovatie en kwaliteit kinderopvang oftewel de IKK.  

 

Wat zijn de kwaliteitseisen voor een kinderopvang?

De eisen die in de wet van innovatie en kwaliteit kinderopvang zijn opgesteld, bestaan uit een aantal punten. Ten eerste is dit de ontwikkeling die een individueel kind begaat. Het legt ten slotte een basis voor de rest van een kind zijn leven. De organisatie van een kinderopvang heeft daarom als eis de ontwikkeling die gemaakt wordt te delen met de school waar het kind naar toe gaat. Met als voorwaarde dat jullie als ouders hiervoor schriftelijke toestemming geven.  

Groepsgrootte en groep samenstellingen van een kinderopvang 

Ook de grootte van een groep en de samenstelling hiervan zijn onderdeel van de kwaliteitseisen van een kinderopvang. Zo heeft de Flintstones Kinderopvang meerdere groepen waar uw kind in terecht kan komen. Bij dagopvang maken wij gebruik van de volgende groepsindelingen: 

  • Dino: Kinderen van 8 weken tot 2 jaar  
  • Hoppy: Kinderen van 8 weken tot 2 jaar  
  • Gazoo: Kinderen van 8 weken tot 2 jaar  
  • Barney: Kinderen van minimaal 2 jaar tot maximaal 4 jaar  
  • Bam Bam: Kinderen van minimaal 2 jaar tot maximaal 4 jaar 

De grootte van de groep en de samenstelling hiervan moet in verhouding staan tot het aantal pedagogische medewerkers. Hier geldt dat er minimaal 1 pedagogische medewerker toezicht moet houden over 3 nul-jarigen. Voorheen was dit 4 nul-jarigen. Deze wijziging helpt bij het beter toezicht houden en ondersteunen van de kinderen. Wat betreft de buitenschoolse opvang geldt dat 1 pedagogische medewerker maximaal 12 kinderen mag begeleiden.  

Kwaliteitseis kinderopvang: Ieder kind heeft zijn eigen begeleider 

Ten slotte is een laatste kwaliteitseis dat ieder kind een persoonlijke begeleider oftewel mentor krijgt. Dit geldt ook als u gebruikt maakt van flexibele kinderopvang. Zo heeft u dus altijd een vast aanspreekpunt die op de hoogte is van de ontwikkelingen van uw kind. Uiteraard is dit een pedagogische medewerker.  

Rondleiding bij de leukste crèche van Den Haag

Een juiste crèche kiezen is erg belangrijk voor het plezier en de ontwikkeling van uw kind(eren). U wilt dan ook dat uw kind bij de leukste crèche van Den Haag terecht komt. Wij begrijpen dit en wij vinden het ook belangrijk dat uw kind zich op zijn of haar gemak voelt. Daarbij heeft u vast ook veel vragen. Om deze redenen nodigen wij u dan ook graag uit om gezellig kennis te maken. Tijdens deze kennismaking zullen wij u en uw kind een rondleiding geven om zo een juist beeld van onze crèche in Den Haag te krijgen. Vraag nu vrijblijvend uw rondleiding aan!