Wat kost BSO?  

Wat kost BSO?  

De BSO is een handige oplossing voor ouders met kinderen die naar de basisschool gaan. Buiten schooltijd kunnen de kinderen namelijk bij de buitenschoolse opvang terecht. Dit is vaak na school, maar ook voor schooltijd en tijdens de vakantie is buitenschoolse opvang mogelijk. Maar wat zijn de kosten van de buitenschoolse opvang precies? Dat kunt u hieronder lezen.  

 

Wat verstaan jullie onder BSO?  

Het werd hierboven net al even genoemd, maar de BSO is de buitenschoolse opvang. Dit is bedoeld voor kinderen die naar de basisschool gaan. De kinderen kunnen zowel voor als na school terecht bij de BSO. Het is ook mogelijk op uw kind op te vangen tijdens vrije dagen of vakanties. In sommige gevallen is het ook mogelijk om tussen de middag opvang te krijgen. Het is dus een hele handige oplossing voor werkende ouders die kinderen op de basisschool hebben. Maar wat zijn de kosten nou precies voor de BSO?  

 

Wat kost BSO?  

De kosten voor BSO verschillen per kinderdagverblijf, iedereen hanteert namelijk eigen tarieven. Kijkend naar 2018 lagen de kosten gemiddeld rond de 7 euro voor BSO. Dit is door de jaren heen wel iets verhoogd natuurlijk. Bij de Flintstones Kinderopvang liggen de kosten van de BSO voor 2021 tussen de  8,27 en 10,00 per uur. Het verschil in kosten ligt aan de hoeveelheid weken dat u BSO afneemt. Neemt u 52 weken af? Dan betaalt u het BSO tarief van 8,27. Wilt u minder weken opvang regelen voor uw kinderen? Dan valt u onder het flextarief. Dit betekent dat u 10,00 per uur betaalt.  

Wat zit er allemaal bij deze kosten voor BSO inbegrepen?  

Dit is erg verschillend per BSO. Als u BSO’s wilt vergelijken is niet alleen het uurtarief belangrijk, maar ook wat u allemaal voor dit tarief krijgt. Bij de Flintstones zitten een aantal dingen standaard inbegrepen. De voeding voor uw kind is inbegrepen, fruit, een broodmaaltijd en daarnaast zijn ook luiers inbegrepen. U hebt deze kosten dus niet nog eens extra erbij op! Meer weten over ons BSO aanbod? Lees hier meer: BSO Den Haag.

Hoe zit het met de kosten voor BSO en kindertoeslag?  

Ouders en verzorgers kunnen in aanmerking komen voor kindertoeslag via de Belastingdienst. In 2021 stijgt de kinderopvangtoeslag net 3,5%. De maximale vergoeding die u kunt krijgen voor de BSO is dit jaar 7,27. Betaalt u meer dan dit? Dan krijgt u voor de extra kosten een eigen bijdrage voor de kinderopvang. Daarnaast is de toeslag afhankelijk van uw inkomen, het soort opvang en het aantal kinderen.  

Wat zijn mijn kosten voor de BSO?  

Ben u benieuwd hoeveel u in uw situatie kwijt bent aan de BSO? Bij de Flintstones Kinderopvang kunnen we eenvoudig een offerte voor u maken. Zo weet u precies wat de maandelijkse kosten voor opvang zijn!