Wat is BSO 

Wat is BSO (buitenschoolse opvang)? 

“Wat is BSO eigenlijk?” De betekenis van de naam: ‘buitenschoolse opvang’ zegt het eigenlijk al. Het is een opvang voor kinderen na dat ze naar school zijn geweest.  De buitenschoolse opvang, ook wel ‘BSO’ genoemd is bestemd voor kids tussen de 4 en 13 jaar oud. Dit is de gemiddelde leeftijd van kids van groep 1 tot groep 8 die op de basisschool zitten. Het voordeel van de buitenschoolse opvang is dat uw kinderen ook in de vakantiedagen naar de buitenschoolse opvang kunnen worden gebracht.  

 

Hoe ziet een BSO eruit voor uw kind? 

Een buitenschoolse opvang staat bij de Flintstones volledig in het teken van de ontspanning van uw kind. Bij de buitenschoolse opvang van de Flintstones zijn er drie leeftijdsgroepen waar uw kind terecht kan. Dit zijn: 

  • Twee groepen van 4 tot 7 jaar oud 
  • Één groep van 8 tot 13 jaar oud 

Omdat uw kind op school al genoeg leert, staat de opvang in het teken van ontspanning. Bij de buitenschoolse opvang beginnen wij met het ‘fruitmoment’. Vervolgens mogen de kids lekker zelf bepalen wat ze gaan doen. Er is ten allen tijden begeleiding aanwezig bij onze buitenschoolse opvang. Mocht uw kind behoefte hebben aan begeleiding met huiswerk? Onze professionele begeleiders van de Flintstones staan altijd klaar om uw kind te helpen. 

 

Buitenschoolse opvang: spelenderwijs leren 

Bij de Flintstones stimuleren wij vrij spelen, maar organiseren wij ook themagerichte activiteiten. Wij organiseren activiteiten om de sociale vaardigheden van uw kind te stimuleren. Deze activiteiten zijn leeftijdsgericht en bedoeld voor ontspanning, gezelligheid en plezier! He Wij kiezen bewust voor twee groepen kids, zodat uw kind leert spelen met verschillende leeftijden. Bij de Flintstones proberen wij ‘het thuisgevoel’ zo goed mogelijk na te bootsen. Ontwikkeling van de sociale vaardigheden van uw kind staat bij ons hoog in het vaandel.  

Wet kinderopvang 

Sinds 2007 is het voor basisscholen verplicht een buitenschoolse opvang aan te bieden.  Onze buitenschoolse opvang voldoet aan de kwaliteitseisen die zijn vastgesteld in de “Wet kinderopvang”. Dit zijn de kwaliteitseisen waar de buitenschoolse opvang in Den Haag van de Flintstones aan voldoet: 

  • De leeftijdsgroepen van 4 tot 7 zijn niet groter dan 20 kids 
  • Er is minimaal 1 begeleider aanwezig per 10 kinderen in de groep van 7 tot 10 jaar 
  • De leeftijdsgroepen van 8 tot 13 jaar mogen niet groter zijn dan 30 kinderen 
  • Er is minimaal 1 begeleider aanwezig per 10 kinderen in de groep van 8 tot 13 jaar 
  • Onze begeleiders zijn voorzien van pedagogische papieren 
  • Onze medewerkers hebben een VOG 
  • Onze locatie wordt continu gecontroleerd op de kwaliteitseisen 
  • Vraag een rondleiding aan bij de Flintstones 

Enthousiast geworden over onze buitenschoolse opvang? Wij nemen graag voor u de tijd om te vertellen waar de Flintstones voor staat. Neem vrijblijvend contact met ons op en vraag een rondleiding aan!